California dreamin'

I dag har vi kun syklet unna 90 km, og det foeles ganske greit selv om det ikke er saa langt. Vi er forsatt i Utah, men naermer oss Nevada. Vi vet ikke helt hva som venter oss der, men vi ser for oss steinete, toert landskap... Uansett, naa tenker vi mest paa at vi snart er i California, og mens vi sykler diskuterer vi alt hva vi skal gjoere naar vi kommer frem. Vi ser spesielt frem til aa duppe taerne i Stillehavet, spise sushi og bare vaere rebeller (dvs. drikke oel, ikke sykle paa flere dager og gaa senere i seng enn kl 20, true crazyness).

De unge herrene vi har syklet sammen med i noen dager naa har naturlig nok klart aa overhale oss, og de ligger ca en dag foran, men det er helt greit. De har invitert oss paa grillfest i San-Francisco, saa da har vi enda en ting mer aa se frem til.

Det har alsa ikke skjedd saa fryktelig mye siden sist...vi har bytta dekk paa begge syklene, og satt ny fartsrekord. Vi har ogsaa funnet noen nye ord paa vaar vei. For eksempel har vi stoett paa noen "lurefjell" og det vil si at fjellene vi sykler oppover ikke ender. Vi tror vi ser toppen, og at vi snart er der, men nei....vi skal videre, opp, opp. Konsekvensen av disse lurefjellene er at vi blir litt "motbakkematt". Gunnvor har ogsaa vaert rammet av "punkte-panikk". Etter at hun punkterte for foerste gang har hun mange ganger trodd at hun har punktert. Hun stopper opp og sjekker ofte at det ikke er tilfelle, og det er underholdene. Jeg er ofte overbevist om at bremsene mine henger seg opp. Det er jo selvfoelglig bare tull, men jeg liker aa tro at det er grunnen til at jeg triller saa daarlig i nedoverbakker, og at jeg noen ganger ligger et godt stykke bak Gunnsern paa flata...

Anyways, vi er i Milford, Utah. Og byen ser ut som en spoekelsesby. Vi syklet igjennom Mainstreet for en liten time siden, og alt vi ser er nedlagte spisesteder, butikker og barer. Det ser ut som om byen bare smuldrer vekk. Merkelig. Vi blir her i en natt foer vi tar videre til Baker i morgen. Da skal vi sykle 135 km paa en oede vei uten mulighet for paafyll av vann eller mat. Saa  naa skal vi hamstre inn proviant og vaeske for morgendagen.

Haaper alt er vel hjemme i vaart lille land!

 

/Frida

 

 

7 kommentarer

Milda og Kåre

05.08.2011 kl.22:27

Fasinerande skildringar om små og store hendingar underveis, trur vi vil ta "lurefjell" inn i ordforrådet vårt. Etter alle åra med fjellturar heime når Gunnsern var liten, bør ho takle slike høgdedrag "over there" Dokke fortjener både grillparty og øl etter 6500 km på sykkel.

Elles alt bra her heime, var på minnekonsert med Åge Aleksandersen og Sambandet i går kveld (regi Fagforbundet). Kjempeoppleving.

Vi heiar på dokke i sluttspurten, no er det snart berre sjamøretappen igjen.

Wencke

06.08.2011 kl.22:45

Hilsen fra Hamresanden. Vi har akkurat spist deilig mat og diskutert hva deep fried egentlig er og kommet til enighet med Wikipedia om at der når maten er nedsenket og stekt i varm olje. Fint dere fikk en av fem om dagen, iallefall. Laurtitz og Åge (det lokale sykkelteamet) har syklet Hamresanden - birkeland tur/ retur på ny asfalt idag. Lauritz jr med mor og mormor har kjørt citytrain. Bare velstand her og håper dere har det bra. Tråkk på, pedalpiker!

karin mamma

08.08.2011 kl.00:02

Halloen jenter. E leser bloggen støtt og stadig. ER veldig glad for at dere snart kan dyppe tærne i Stillehavet. Tenk å kunne sykle over Golden Gate. Hørte rykte om at et mini-sim er innkjøpt. Høres lovende ut. Det har vært barnedåp i Stavanger for lille Olivia idag.Stor stas iflg velinformert hold.

Reiser kanskje oppover i løpet av en dag eller to. Trø på!!

Helene

09.08.2011 kl.14:02

Hallais! Hva var den nye fartsrekorden deres? Er det gått greit gjennom Nevada? Er veldig spent på å høre om den øde strekningen uten mulighet for proviantering;) Har dere forresten syklet gjennom noen tuneller (det er L som spør;))? Da vi kjørte langs Helgelandskysten til Bodø for et par år siden møtte vi mange syklister, men også mange tuneller. Flere av tunellene var stengt for syklistene og de måtte sykle lange omveier, men det er kanskje ikke så mange tuneller i Amerika?? I dag har vi hatt dag nr.2 i ny barnehage. Det går veldig fint og L stortrives allerede! Heldigvis:) Stor klem fra oss tre på Kjelsås :)

Claus

09.08.2011 kl.17:43

Tillykke! I må efterhånden være nået til Nevada, og forhåbentligt et godt stykke igennem allerede :-)

Fantastisk at læse om turen, glæder mig til at høre om den, når I er hjemme igen. Nyd det sidste stykke, og nu er de værste bjerge heldigvis overstået... Glæd Jer til passet efter Reno - Derfra er det ned af bakke hele vejen til San Francisco!

Satme godt gået!

Dbh

Claus

Frida

13.08.2011 kl.21:27

Hallaien 'lene! Farta va oppe i 71,2, her e INGEN tunella, det kunne der gjerne vaert, spor du me. Nevada har gaatt greit, men vi e glade for at det e forbi. Saa bra at min lille gullnevoe trives i nye omgivelsa. Gleda me stort til at dokke kommer paa besoek. Gi han en stor nattaklem fra me, e d nokke han oenska se fra USA? ei sykkeltroeye?

Helene

13.08.2011 kl.23:45

Han ønska tanta si hjem ;) I dag har vi hatt en minisykkeltur opp til Øyungen. Vi sykla ned den grusveien du og Åge sprang opp fra start i Nordmarkstravern i fjor. I morrra får vi besøk av Kaja og Rolf (og Pels). Gleda oss til å se d snart i kbh, god natt :)

Skriv en ny kommentar

hits