Let's do Colorado

Colorado er totally amazing alsaa. Her har vi flotte hoye fjell, frisk luft, behagelige temperaturer og mat med gronnsaker. Akkurat naa er vi i nok en liten plass, kalt Gunnison. Her er det ikke mye aa skryte av, men fjellomraadene rundt byen er fantastisk flotte. Vi naadde turens hoyeste punkt idag, Monarch Mountain, paa 11,312 fot.  Turen opp fjellet var temmelig seig og lang. Hellingen paa bakkene opp er paa ca 6-8 % og vi brukte nesten 4 timer paa de 43 km mot toppen. Skilpadde 1 og 2 med andre ord. Da vi endelig kom paa toppen kunne vi lene oss tilbake og nyte resten av turen. De foerste 17 km gikk ganske bratt nedover, mens de resterende 50 km var slake, fine nedoverbakker. Luksusavslutning.

Siden sist vi la ut bilder har vi sett litt av hvert, her kommer det enda flere fotos, mest fra den forrige staten vi syklet gjennom, Kansas:

I Kansas ble vi noen ganger forbikjoert av noen trailere paa stoerrelse med et norskt smaabruk. Det vi tror dette kan vaere er en bit av de enorme vindmoellene vi syklet forbi.

 

Kansas har mer a by paa enn kveg, skumle trailere, mais og kornaakre. Her krydrer de landbruksomgivelsene med lekre solsikker. Pent.

 

Just can it. Can it all.

 Huset paa praerien! I Tribune, KS, fikk vi leie dette nydelige, lille huset. Damen som leide det ut (for bare 40 $) drev primaert en antikvitetsforretning. Huset var derfor fylt med vakre, gamle ting. Ingen TV, ingen internett, men sviskeboeker som "Broene i Madison County" og en velfungerende radio fra 30-tallet stod for kveldsunderholdningen. Stroekent.

Mitt soverom i huset.

 

Never-ever-ending roads.

 

Ved grensa til Colorado moedte vi to unge, britiske jenter som reiste samme vei som oss. Vi syklet sammen med dem de to paafoelgende dagene. Her ser vi f.v Gunnvor, Lucy og Catherine. 

 

Nevnte vi at det ofte er langt mellom matstasjonene i Kansas? I Sugar City hadde vi planlagt aa spise frokost, men plassens eneste Diner hadde stengt.. Vi troestet oss med aa finne skrivefeil paa stedets laaste doer, og 2 energibarer.

 "Welcome to Pueblo. You girls have to try the Slopper. A Pueblo special. It's world famous, 'caus it's been shown on national TV. Simply fantastic." Vi var sultne som ulver, og bestilte hver vaar Slopper, visste ikke helt hva det var foer det kom paa bordet...En halvklam cheeseburger drunket i en slags boennekjoettsaus. Ikke noe kulinarisk fyrverkeri, men vi spiste alt.

 

Haaper dere, etter forholdene, har det bra hjemme. Det er imponerende aa se via amerikansk media hvordan folk i Norge takler den saare tiden...

Klem Frida

 

 

4 kommentarer

karin mamma

27.07.2011 kl.17:35

Takk o takk. Fine bilder og kjekk lesning. Det gjenstår vel noen fjell - vel. Venter i spenning på neste blogginnlegg. Har dere mobilproblem? har sendt etpar sms, men no reply. trå på!

Helene

28.07.2011 kl.18:34

E gleda me sånn til å se d igjen Frida!! I dag har vi hatt en skikkelig sommerdag! Kristin e på besøk og i tillegg har vi hatt besøk av Anne-Marie, Jørn, Mangus og Ella, Liv og Ea. Vi har kjøpt et plaskebasseng til hagen og Laurtiz og Magnus har vært inn og ut av d i heile dag. No e vi fylt med sol og sommer, og Lauritz e heldigvis veldig trøtt;) D ser ut som Colorado e utrolig fint, og dokke får vel ei ordentlig rumpe-lår-trening hvis d e så mange og høye fjell? Vet dokke kor mange høydemeter dokke sykla? f.eks da dokke sykla d fjellet på vel 11 tusen fot? Kor mange netter dokke har hatt i telt så langt?

Åge og dei får ikke komme tilbake på jobb før 8.august, så han fikk plutselig forlenga sommerferien med 1,5 uke... Dei skal inn i nye lokale regna e med, dei viste nokken bilde fra innsida av bygget han sitte i og alle himlingane hadde ramla ned, vindua va blåst inn, fullstendig kaos! Vi reise til Hvaler i morra tidlig, blir kjekt, d e meldt fint vær (enn så lenge). Stor klem til begge to!!

Milda og Kåre

28.07.2011 kl.22:17

Hei. No har vi vore på tur til Storefjell nokre dagar, og kom heimatt til Viksdalen i kveld via Sognefjellet. I bakkane opp mot toppen på Sognefjellet (ca. 1450 moh.) møtte vi mange slitne syklistar som kjempa i motbakkane, kven trur de vi tenkte på då???? Elles har det vore OK vær siste veka, Kåre byrjar på jobb igjen mandag, medan eg skal ha ei veke ferie til, blir kanskje nokre fjellturar elles får eg vel vaske litt hus. Skal helse frå alle kjente i Viksdalen.

Sølvi Kvamen

28.08.2011 kl.19:16

Hei!

Eivind fann fram sida til oss i dag. Vi hadde ikkje høyrt om turen (trur eg) før einkvan fortalde om han no i helga. Og då er turen ferdig!

Eg peila meg jo rett inn på Colorado-delen, eg. Men de var vel ikkje innom Fort Collins og helsa på andre viksdøler, venteleg.

Helsing frå Sølvi

Skriv en ny kommentar

hits