Viva Kansas

Foer vi kom til Kansas hadde vi saa aa si ingen anelse om hva som ventet oss. Folk hjemme har sagt at det er kjedelig, fylt med maisaakre, lange flate veier og motvind. Oh well, ja, det stemmer jo forsaavidt, men vi har hatt nok av motbakker og "spennende" moeter med boellete loeshunder. Vi har sett frem til flate, rette veier og toerrere klima. Det har vi faatt, og mye mer.

 

Vi forlot Missouri og "fjellkjeden" The Ozarks for knappe to dager siden. Vi ble advart av andre syklister om at The Ozarks ville bli toeft med krapp stigning, og mange motbakker. Akkurat naa husker vi The Ozarks som en enorm bakeovn. Temperaturen og luftfuktigheten i disse omraadene var saa hoey at vi ble helt utmattet. Slappe i formen aalte vi oss gjennom "fjellene"...Vi sier "fjellene" fordi det ikke riktig var fjell, men heller boelgedaler. Berg-og-dalbaneaktig. Anyways, naa er vi bare glade for at vi er ferdige med aa komme seg igjennom dette omraadet, og at neste gang vi skal sykle i krevende terreng saa er det i The Rockies, aa det er jo lenge til! Gunnvor ser spesielt frem til dette, hun savner ordentlige fjell, mens Frida er meget fornoeyd med flate, dansklingnende forhold.Soloppgang i Kansas.

Paa vei ut av Missouri moette vi farmeren Jim paa 83 aar. Forsatt en real farmer, men han har gitt opp aa loepe etter kyrne. Naa leier han ut jorda si og forteller roeverhistorier paa den lokale dineren istedet. Sjarmoer!

Missouri paa sitt aller peneste. Bilde er tatt tidlig morgen, paa vei mot Kansas.Gleden var stor da vi (endelig) kom til Kansas.

 
Soete Joanne her, ville ikke la oss gaa ut av sandwichbaren hennes foer hun hadde ordnet med overnatting for oss. Utrolig hyggelig og sprudlende dame. Det viste seg at byens B&B hadde stengt, og dermed var vi husloese for natten. Camping er ekstra klamt naar her er saa varmt...Joanne forstod oss og syns klart at vi ogsaa burde sove et sted med air condition. Hun ville ringe til borgermesteren i byen dersom ikke noen ville by oss soeveplass! Vi fikk husly i en splitter ny kirke, takket vaere Kansas vennligste bestemor.  Btw, hair-do'en a la Frida kan man enkelt lage selv ved a sykle med hjelm i 8 timer, i ca 44 lune varmegrader. Easy-peasy. Da faar man ogsaa litt farge i kinnene.
Pastorekteparet som lot oss sove i kirka deres, Susan og Steve og deres lille, soete barnebarn Rylee.Heiagjeng langs veien.

 

7 kommentarer

Helene

18.07.2011 kl.23:19

You got the looks Frida (and Joanne) ;) Vi prøvesyklet litt i ettermiddag, vel en mil i skogen her med Lauritz, han ropte "Taaaante Fiiidaaaa!!", tror han har fått med seg at tante Frida er på sykkeltur og at nå var han også på sykkeltur. "Mamma sykja, pappa sykja, Naunitz sykja, tante fiida sykja, anne sammen sykja..." Han er jo bare altfor skjønn ;)

Liv Remvik

18.07.2011 kl.23:46

You go Frida!! Tøffe jenter, bøye me i støvet! Fortsatt god tur og nesegrus beundring fra familien Remvik- Larsen

Milda og Kåre

19.07.2011 kl.16:09

Hei tøffe syklistar. Lurer på om det er mørkt om natta "over there" eller om det lyst slik som her heime, og om det evnt. er lyst når de står opp og byrja sykle om morgonen. Fine bilder, virkar som de får "innpass" over alt, t.o.m. overnatte i kirka. Er ferdig med første ferieveka, og har hatt fint vær, men nokre regnbyer i dag. Torsdag er det Besta sin 83 års dag vi skal feire, då vert sykkelturen dokkas sikkert eit tema.

Gunnvor

20.07.2011 kl.00:02

Her e d mørkt om natta, lysnar i hal seks-seks tidA, så syklar eit par timar i mørket. Men vi har lykter både framme og bak på syklane så d går greit:)

20.07.2011 kl.22:46

Hei igjen til pedalpikene. Nå venter vi veldig på nye oppdateringer og enda flere sjarmerende bilder. Snakket med en dame som er godt kjent bortpå vestkysten. Hun sier det blir mye fjell etterhvert - litt hjemlig følelse for dere. Skal hilse fra gamle far - han er imponert og hilser så mye. Gleder oss til at K og R kommer til helga. Blir en liten sammenkomst her tenker e. trø på!

Frida

21.07.2011 kl.02:22

Heia, så kjekt! Du må hilse gamle far. Nye oppdateringer kommer i morra :-)

Louis Janus

20.08.2011 kl.19:59

Så flott å lese om mitt hjemland - og så positivt! Turen høres fantastik ut!

Skriv en ny kommentar

femtusenkm

femtusenkm

30, Ålesund

Vi er to ladies fra Vestlandet som liker å sykle. Det viktigste for oss er at når vi drar på tur, så skal det bare være langt, og helst ikke særlig gjennomtenkt. Vi er begge mere glad i motbakker enn motvind, og vi rasjonerer sjeldent på ride glide. Vi tror på at livet tilhører dem som oppholder seg ute, der hvor livet er <3

Kategorier

Arkiv

hits